AQUÍ TENIU UNES IDEES…..!!

l’AUTOR PARLA DE LA SEVA FAMÍLIA,DE LA BEN PLANTADA DE LA SEVA BESÀVIA, DE LA SEVA TIA LA PROTAGONISTA DE LA VIDA PRIVADA DE SAGARRA,UNA FAMÍLIA AMB PERSONATGES CRUCIALS DE LA NOSTRA HISTÒRIA!

EL PINTOR DE LA FAMÍLIA ERA EL MATEIX CASAS! ELS ARQUITECTES GAUDÍ I PUIG I CADAFALCH, EL COSÍ POMPEU FABRA I EL PROFESSOR DE VIOLONCEL PAU CASALS!!

PERÒ EL PROTAGONISTA D’AQUEST LLIBRE ÉS L’AVI DE L’AUTOR, EN NINUS!UN TESTIMONI DELS CANVIS DEL SEGLE XX

DEL PALAUET A MATARÓ A L'”APARTAMENT” A LA CASA MILÀ! DELS ESTIUS A CAMPRODON ALS XALETS DE LA MOLINA…..L’AVI NINUS ÉS UNA BARREJA DE TRADICIÓ I IMPULS INNOVADOR!

l’AUTOR XAVIER BALADIA,ENS PRESENTA AQUESTA INTERESSANT BIOGRAFIA!!

 

diem-l-origen-100-dites-populars-albert-vidal-alberti-editor.jpg

 

Llicenciat en història, art dramàtic i publicitat ,l’Autor Albert Vidal i Garcia ens presenta aquest llibre , l’ origen d’un centenar de dites habituals! frases que diem sovint sense conèixer la procedència!

Frases i expressions de costums antics i desusats que avui dia les farien incomprensibles en el seu rigorós significat si no se’n conegués el seu origen, d’altres provenen de velles narracions, contes i rondalles, i encara d’altres més obscures i d’imprecisa provinença;  frases breus que han sobreviscut malgrat els canvis de tarannà dels pobles!!

No us ho perdeuuuu!!!   “afluixar la mosca”, “escampar la boira” o “passar per la pedra”?  “l’any de la picor” o “a la quinta forca”? Per què “som de la màniga ampla” o “fem campana”?